Magyar
Árkalkuláció & Online foglalás

Vendégtájékoztató személyes adatok rögzítéséről

Kedves Vendégeink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a turisztikai térségek fejlesztésének állami feladatairól szóló 2016. évi CLVI. törvény 9/H. § (2) bekezdése szerint a szálláshely-szolgáltatást igénybe vevő az (1) bekezdés b) pontja szerinti okmányt a szálláshely-szolgáltatónak az adatok rögzítése céljából bemutatja. Az okmány bemutatásának hiányában a szálláshely-szolgáltató a szálláshely-szolgáltatást megtagadja.

A fentebb olvasható jogszabályváltozás alapján 2021. szeptember 1-től a szálláshely-szolgáltatás igénybevételének új feltétele, hogy az igénybe vevő a személyazonosító okmányát bemutassa a szálláshely-szolgáltatónak. Sajnos nem tudjuk fogadni azon vendégeinket, akik személyi azonosításra alkalmas igazolvánnyal nem rendelkeznek.

Magyar állampolgárságú vendégeink személyi igazolvánnyal, vezetői engedéllyel és útlevéllel tudják azonosítani magukat.

Az Európai Unióból érkező vendégeinktől  személyi igazolványt vagy útlevelet  fogadunk el.

Harmadik országból érkező vendégeinktől kizárólag az útlevél fogadható el személyi azonosításra és okmányolvasásra.

14 és 18 év közötti vendégeink esetében:

A jogszabály nem tesz különbséget a 14 és 18 év közötti kiskorú vendégek okmánybemutatási kötelezettségére vonatkozóan. Ezért minden vendég azonosítására be kell mutatni a fényképes okmányt érkezéskor.

A személyi igazolvány igénylése gyermekek számára nincs életkorhoz kötve. Amennyiben Ön vagy az Önnel együtt utazók az utazás megkezdésekor nem rendelkeznének érvényes személyazonosító okmánnyal, javasoljuk, megfelelő időben tekintsék át a magyar személyazonosító okmányok kiadása, cseréje, pótlása feltételeit a Kormányablak információs oldalán, és tegyék meg a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy a szálláshelyre érkezéskor minden utazó érvényes személyazonosító okmánnyal rendelkezzen.

További információ a https://vizainfo.hu/gyik oldalon található.

Együttműködésüket köszönjük!